Vroegertje en laatste dag wildlife
Blijf op de hoogte en volg Ferry
06 Oktober 2017 | Zuid-Afrika, Hoedspruit
Vanochtend 4:45 uur. TUUUUUT TUUUUT TUUUUUT.
Opstaan dus. Leuk joh, vakantie... Vroeg opstaan voor een dag safari in het Krugerpark die dus al bij zonsopkomst zou beginnen. Om half 6 van onze lodge in onze jeeps vetrokken naar het park. Na een kilometer of 5 staan de eerste 2 jeeps al aan de kant. Zouden ze nu al pech hebben? Maar nee, hoewel wij nog buiten het hek van het park zaten liepen er witte leeuwen aan de andere kant van het hek. Dat schoot op.
Ontbijt snel even bij het hek van het park opgegeten en daarna door het park in. Het fanatisme zoals we gister hadden om nog een leeuw en/of luipaard te zien was bij onze groep al wat minder. Ja, eigenlijk toch nog wel graag een leeuw, van iets dichterbij en niet in het donker voor een goede foto.
Maar helaas. De vangst viel tegen wat dieren betreft. Weer de overbekende antilopes en hier en daar wat zebra's en giraffes. Daarnaast was het ook aardig fris in de jeep (wat wil je ook om half 7 's ochtends).
Voordeel is wel dat, als je al veel "grote" dieren hebt gezien op je reis, je ook steeds meer oog gaat krijgen voor de kleinere dieren. En voor mij speciaal op de verschillende vogels. En ik moet zeggen, die zijn ook erg indrukwekkend. Zij hadden vandaag echter pech want het zonnetje is er niet, waardoor zij ook niet kunnen/gaan vliegen. Zij moeten de hele dag op hun tak blijven zitten, waarschijnlijk genietend van het uitzicht, want dat blijft wel erg mooi.
Wel weer erg veel olifanten gezien. En van heel dichtbij. Dat zijn toch wel hele imposante beesten. Voordeel van in september hier zijn is ook dat er bij veel diersoorten kleintjes zijn. Dus kleine olifantjes, kleine girafjes en kleine berggeitjes hebben we allemaal gezien.
Als lunch een picnick met broodjes salades en kippenpootjes. Na de lunch weer dieren spotten op weg naar de lodge. En binnen 5 minuten 20 autos bij elkaar. En ja! Daar was hij weer. Een leeuw! Missie eigenlijk alweer geslaagd. Op dr terugweg ook de buffel en neushoorn nog gezien, dus 4 van de 5. Extras van vandaag waren de struisvogel en een jakhals.
Helaas nu afscheid moeten nemen van de wilde dieren. Morgen op weg naar Kaapstad, via Johannesburg. Dus weer een reisdag en dan op naar de stad. Zal wel even omschakelen zijn.